Spoštovani učenci in starši,

zaključujemo leto, ki nam je ponudilo tudi priložnost spoznavanja samega sebe, odkrivanja narave in odnosov med ljudmi ter ostalimi živimi bitji našega planeta.

Glasba in ples sta vtkana v človeštvo od nekdaj in  v ljudskem izročilu dostopna vsakomur, ki seje in žanje njune sadove.

Ljudska glasba bogati in povezuje ljudi. V letu 2021 smo bili izbrani v  Erasmus+, projekt mobilnosti učencev in učiteljev, ki ga podpira evropska skupnost. Naslov projekta je »ErasMUSica-glasba ohranja in bogati vezi«. K sodelovanju smo povabili Glasbeno matico Furlanija Julijska Krajina iz Trsta. Skupaj želimo ohranjati ljudsko izročilo, zato bomo tudi v letu 2022 ustvarjali, se učili drug od drugega, izmenjali izkušnje in tkali nova prijateljstva. Cilj projekta je tudi, da se vsak učenec nauči (vsaj) eno ljudsko pesem z besedilom in jo zapoje doma, v razredu ali na nastopu.

Kljub razmeram Covida smo za starše v prvem delu šolskega leta  izvedli razredne in oddelčne nastope, kjer so učenci igrali tudi  ljudske skladbe.

V letu 2022 pa so planirani različni tematski nastopi, vljudno vabljeni k ogledu. 

V prazničnem decembru  bodo učenci peli in igrali božično novoletne skladbe in odplesali novoletne želje v domačem okolju. Želimo vam obilo prijetnih trenutkov.

Naj vas glasbena čestitka pospremi skozi zadnje decembrske dni. Ob poslušanju vam voščimo prijetne božične praznike in srečno  2022.                                                

                          

Kolektiv GŠ Laško-Radeče in ravnateljica Rosana Jakšič.