erasmus

E-pesmarica “Glasbeni tobogan”

Spoštovani učenci, starši in ostali obiskovalci spletne strani, prisrčno pozdravljeni v naši družbi!

Vsako šolsko leto načrtno vključujemo ljudsko tematiko v učni proces in dajemo slovenski ljudski pesmi pomembno vlogo pri našem glasbeno-plesnem ustvarjanju. Po Glasbenem toboganu se bomo spustili naravnost v zakladnico slovenskih ljudskih pesmi, v zakladnico, kjer so shranjeni najdragocenejši spomini naših prednikov – dedkov, babic, ki so jim jih zaupali njihovi dedki in babice, da so nam jih po spominu lahko prepevali.

V E-pesmarici lahko prisluhnete izštevankam, pesmim o živalih, delu, pripovednim pesmim, skratka o življenju preprostega človeka, ki je bilo že od nekdaj navdih za nastanek pesmi.

Povabilu k pripravi in izvedbi nastopa ljudskih pesmi in izštevank so se odzvali učenci in učiteljice nauka o glasbi, solfeggia, predšolske glasbene vzgoje in glasbene pripravnice. V okviru predpisanih učnih vsebin vsako šolsko leto pri pouku obravnavamo tudi ljudsko tematiko. V šolskem letu 2021/2022 je bilo to še s posebnim poudarkom na podpori projektu Erasmus+. Učenci so ustvarili tudi risbe in s tem obogatili E-pesmarico. Zahvaljujem se vsem snovalcem pesmarice in kolegom učiteljem, ki so spremljali učence z inštrumenti. Uporabnikom E-pesmarice želimo obilo užitkov ob poslušanju in učenju ljudskega gradiva.

Rosana Jakšič, ravnateljica

Klikni za ogled

DOSTOPNOST
Scroll to Top